Bij Slagerij Heirbaut vindt u Belgisch vlees van de hoogste kwaliteit. Dit wordt gegarandeerd door uitsluitend samen te werken met gepassioneerde boeren die zorg en welzijn voor hun dieren prioritair stellen. Enkel door hun dieren de hoogste levenskwaliteit, gezonde voeding en stressvrije slachting (uniek!) te voorzien kunnen zij ons van dit top-kwalitatief vlees voorzien. 

Dankzij de vakkundigheid waarmee artisanale slager Karl Heirbaut het vlees versnijdt en verwerkt in eigen atelier leert u als klant VLEES opnieuw kennen. Zoals uw grootouders het kenden in hun kinderjaren. Toppers zijn de limousin-burger, cordon bleu en schnitzel. Maar ook de entrecôte of kotelet is TOP! Erkend Ambachtsman & HIB-ambassadeur.

Milieuvriendelijk leveren

door fietskoerier.

Verkies vakmanschap boven massaproductie

Gezond en natuurlijk vlees ligt aan de basis van Slagerij Heirbaut. Volledig vrij van bewaarmiddelen, kleurstoffen en gluten. Ook onze huisbereide charcuterie! Deze is minder lang houdbaar, maar zoveel beter voor uw gezondheid. Bovendien weet je pas echt wat je eet wanneer het bereid is door uw erkende ambachtelijke slager.

Respect voor het dier

Slagerij Heirbaut werkt uitsluitend met vlees dat respectvol gekweekt is op een trage en natuurlijk manier. Daarbij hoort onder andere gezonde voeding, natuurlijke verlichting en grotere leefruimte voor elk dier, kalm en comfortabel vervoer en een pijnloze en stressvrije slachting. Binnen het atelier is een absoluut verbod op vlees met hormonen, antibiotica, kleurstoffen of bewaarmiddelen.
Niets gaat verloren
Elk goed gevoed en gelukkig dier dat geslacht wordt voor consumptie verdient volledig te worden verwerkt: van snoet tot staart. Dankzij de huisbereide charcuterie gaat er absoluut niets verloren. Alleen dan heb je respect voor een dier. Slagerij Heirbaut houdt heel veel van dieren en is daarom fan van de slogan: je hoeft niet altijd vlees te eten maar als je het eet, eet dan kwaliteitsvlees en eerlijk vlees. Alleen dan hou je de kwaliteit in stand. Beter minder en eerlijk, ook al is dit soms duurder. Want Slagerij Heirbaut is ook bereid de juiste en eerlijke prijs aan de boer te betalen. Alleen op deze manier kan er geen misbruik ontstaan en blijft de kwaliteit van een product behouden.

Respect voor de natuur

Slagerij Heirbaut staat garant voor de natuurlijke groei van het dier, met zo weinig mogelijke menselijke tussenkomst. Ook leveringen in de dichte omgeving kunnen duurzaam en ecologisch met de fiets-koerier. We werken op continue basis aan de duurzaamheid van ons bedrijf en trachten alle productieprocessen maximaal te optimaliseren.

Respect voor de klant

Slagerij Heirbaut werkt met volledige karkassen en beent alle stukken zelf uit. Elk stuk wordt in de slagerij gecontroleerd; van waar het komt, wie het heeft geslacht, en waar het is opgegroeid Alleen dan kan de kwaliteit optimaal zijn en is de kwaliteit precies zoals slagerij Heirbaut het wil. Want elke klant van Slagerij Heirbaut is bijzonder en verdient enkel het beste.

Respect voor het ambacht

Beenhouwer zijn is een ambacht, waarbij de traditionele waarden met hedendaagse technieken worden verzoend. Trouw blijven aan de puurheid en de essentie van het product is onontbeerlijk voor het voortbestaan van deze mooie stiel. Karl is een vakman in hart en nieren. Met respect voor de dieren, de natuur en liefde voor de pure smaak. Gedrevenen om steeds het beste product te vinden, bij de boer zelf. Gepassioneerd om met zijn eigen handen telkens weer iets unieke te creëren.