Erkend als ambachtsman

Sinds 17 april 2018 is Slagerij Heirbaut wettelijk erkend als ambachtsman.

Dit ging niet vanzelf. We hebben er toch wel enkele weken over gedaan om ons aanvraagdossier zo volledig mogelijk te kunnen indienen.

 

In dit dossier beschreven we de hoofdzakelijk manuele aspecten en het authentieke karakter van onze activiteit. We toonden hierin ook onze kennis gericht op kwaliteit, creatie en innovatie. Daarvoor beschreven we onze manier van werken, de herkomst van de grondstoffen, enz. Voor ons betekende dit de argumentatie waarom we met bepaalde leveranciers samenwerken; vlees, marinades, kruiden, ...

 

Er kwamen vooral veel foto's aan te pas "voor - tijdens - na" de verwerking van zowel rund, kalf, paard, varken-vlees.

Maar ook van onze installaties, werkplaats, producten, ...

 

Ook Karl zijn diploma van Slager - Spekslager was één van de belangrijke criteria.

 

Ons dossier werd "volledig" bevonden, en we mochten ons gaan verdedigen voor de Commissie Ambachtslieden bij de FOD Economie in Brussel. Het is deze commissie dat beslist over het al-dan-niet erkennen van de ambacht. Nadat ze ons de nodige bijkomende vragen hadden gesteld, werd er door de commissie beraadslaagd over hun beslissing - zonder ons.

 

De dag nadien konden we langs de KBO-website zien dat de erkenning was toegewezen!